Nya teamet. ”Be creative!”

Tack, tack, tack, sportlovsveckans ungdomsläger med ungdomar från Sollentuna med flera, ni är grymma! På plats står nu tre nya datorer varav en som just ni samlat in pengar till! Det har redan tankats in material till barnprogrammen och redigeringen har börjat! Dessutom har ett gäng ungdomar från Sollentuna redan varit här på besök och träffat teamet och sett att datorn redan är på plats och används, vilket var väldigt uppskattat! Här är en av filmerna som lägerungdomarna fick se som presentation av vad vi gör här!

DSC_0035_19

Tabea,  Jeoffery (ny), Elia (ny), Leonard (stations chef), Asha (ny), Ulrik, Ann-Sophia, Amos (administrator), Josefin (ny), Stellah och Paula

Det är med stor glädje vi kan berätta om vårt nya produktionsteam som äntligen är på plats på kontoret med oss och det “gamla teamet”! En go och glad gäng med många bra egenskaper! Vi känner nog var och en i teamet att vi är väldigt privilegierade som får lov att jobba med att producera TV program för barn och ungdomar i östra Afrika. Som vi tidigare nämnt är ca 25 miljoner barn under femton år här i Tanzania av landets dryga 50 miljoner invånare. Liknande siffror gäller för Kenya, och fler Swahilitalande länder så som Kongo, Rwanda, Burundi och Uganda ingår också i en möjlig målgrupp. “Kompisverkstan” eller “Rafiki Gereji” som det heter på swahili, spelades in sist vi var här och sänds nu i Tanzania, Kenya och Rwanda.

Det är väldigt inspirerande att se arbetsglädjen som vårt nya team har, den skall vi göra allt för att bevara! Veckorna som gått har vi spånat idéer som vi sedan delat i gruppen, filmat in 6 musikvideor till ”Kompisverkstan” och börjat jobba på ett par nya programidéer. Men en sak till sak som är minst lika viktig, nämligen  att lära känna varandra!DSC_0029_20Vi har också börjat lära känna våra nya kompisar, handdockorna som skall hjälpa oss med ett och annat har vi tänkt. Teamet har designat och sytt nya kläder till dem som är passande för vår kultur här i Tanzania. Igår spelade vi in en musikvideo med dockorna i studion med blue screen, för att sedan lägga lite andra fina miljöbilder som bakgrund när den redigeras. Det var riktigt, riktigt varmt och svettigt kan jag lova, jag hoppade in som ”dockförare” i några låtar och höll på att smälla av! En eloge till Asha, som var dockförare hela tiden!!!IMG_1078Asha en av våra medarbetare, studerar fortfarande media på Habari Maalum College, men vi ser att hon är en väldigt viktig pusselbit i vårt team och har gåvor som vi verkligen behöver! Hon är också väldigt glad att få vara med i producerandet av barnprogram och lägger all tid som hon har över på att jobba med teamet.

VI känner nu hur kreativiteten börjar flöda och är sååå tacksamma! Vår slogan sedan sist, är: “Be creative!” och den använder vi redan flitigt med en hjärtlig ton!

//Paula

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s