Celebriteter på besök!

När man bor och arbetar på en dynamisk och mångfacetterad plats som Habari Maalum Media i Arusha, så dimper det allt som oftast ner mer eller mindre planerade besök till allas vår glädje, särskilt Sveas som med stor förtjusning besöker ”våra nya grannar” i gästhuset var och varannan dag. Utan att på något sätt ranka, eller välja bort härliga människor, så vill jag ändå ge några exempel.
DC                 Ambassadör
Arusha, är den plats vi bor på, och den högst uppsatte mannen, i vårt distrikt, av presidenten placerad där, kom på ett intressant besök. ”District Commissionar”, Mr. Elisha kom med både flaggor och ”vakter” på och i bilen. Till vår förvåning samt glädje såg vi att denne högt uppsatte man, som alla reste sig för, var en före detta skådespelare i vårt barnprogram ”Rafiki Gereji”!
Vi hade ingen aning om att Elisha, som en kort period var ledare för ”pressen” här på Habari Maalum hade klättrat på karriärstegen såpass, under bara några år!
Det blev ett kärt återseende och det känns skönt att ha stöd av en sådan man…

Sverige, är det land vi kommer ifrån, så det var en glädje att få välkomna vår svenske konungs representant i Tanzania, alltså den nya svenska ambassadören Katarina Ranngnitt till oss. När vi förra perioden besökte förre ambassadören på Svenska ambassaden i Dar Es Salaam, förklarade han sin roll för barnen. ”Att vara den svenske kungens röst i Tanzania, och bestämma och påverka å kungens vägnar…”
Nåja, det var såpass stort att hon kom till Habari Maalum, så hon fick plantera ett eget träd bredvid gästhuset. (Precis som Jane Goodall fick göra på en annan gräsplätt tidigare samma dag) Katarina var väldigt intresserad och engagerad i vårt uppdrag att arbeta för barnen i Tanzania genom TV, och vi skall hålla kontakten kring detta.

IBRA bossen är mannen med den rutiga skjortan... Ok då... Längst till höger.

IBRA bossen är mannen med den rutiga skjortan…
Ok då… Längst till höger.

IBRA, är den organisation i Sverige som vi jobbar för. Och vår högste chef, kom även han på besök. Det var första gången för honom här i Tanzania. Pontus Fridolfsson som är verksamhetsansvarig för Pingst media, en man med stort hjärta för mission, och som vi är glada för, då engagemanget och stödet från honom både känns och behövs i vårt arbete.

Mo F

Sture & Ulla-Carin hos Ester Sabuni med vänner

Bjudna till Ester Sabuni på middag. Fru till Goodalls högra Hand Anthony.

Bjudna till Ester Sabuni på ”mothers day” middag. Fru till Goodalls högra hand Anthony.

Föräldrar, är ju den fysiska orsaken till våra liv. Så till hela familjen Alderblads glädje, har både Sture och Ulla-Carin Alderblad (Ulrik), samt Bosse och Bissan Martinson (Paula) delat livet för en stund med oss. Även om man saknar ost, kaviar, svenskt godis, lax, lingon mm. (Som vi för tillfället inte behöver längta efter) så är ju saknaden av familjen hemma i Sverige den största för oss alla. Och på liknande sätt så är den största glädjen den delade glädjen… Och en hel del härliga upplevelser och vardagsliv har vi fått dela tillsammans med våra föräldrar och far och morföräldrar. Härligt…

Bissan O Maasai

Bissan i möte med Maasai kvinnor i Monduli Juu

Bo o Bi Tält

Bissan och Bosse, vid våra tält uppe i Monduli Juu, där vi stödjer ett ”orphans project” bland unga Maasai tjejer, som får nya familjer och skola i stället för ett allt för tidigt giftemål.

//Ulrik

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s