Mötet med legenden på 82 bast!

Ja, jag är väldigt glad att vi kom loss ur Lerhålet precis i rätt tid. Jane Goodall som jag fascinerats av sedan länge, besökte nämligen ISM, barnens skola för att hålla ett föredrag denna lördag! Skolan var precis knökfull med åhörare!image

För er som inte vet så har Jane ägnat över 40 år åt att studera schimpanser i Gombe i Tanzania. Nu är hon som sagt 82 år och reser 300 dagar om året för att göra det hon kan för att upplysa och engagera människor i att göra vår värld bättre för människor, djur och miljö. I hennes ideella organisation Jane Goodall Institute har hon startat Roots and Shoots, för barn och ungdomar som vill arbeta för en bättre värld, de finns nu i 140 olika länder!

På måndagen efter besökte hon tillsammans med, 50 ungdomar härifrån som är en del av Roots and Shoots, Echo, som hyr in sig här på Habari Maalum för att arbeta med miljö, växter och fröer. Ett väldigt fint möte, det syns att hon brinner för att få med den unga generationen i tanken att vi KAN göra skillnad! Donkey sanctuary, en organisation som jobbar för åsnors välbefinnande, var också med och vi fick faktiskt en liten handdocka i form av en åsna när vi berättade att vi arbetar med barnprogram. Tydligen så behandlas åsnor ofta väldigt illa!image

En givande dag, med många bra kontakter! Janes högra hand Antony Collins som bor i Gombe med chimpanserna, hans fru Esther som bor i Arusha, med dotter Dee var andra engagerade personer som vi hade glädjen att möta och skapa kontakt med! De var alla lite tagna av berättelsen om lerhålet, och timingen att jag precis hann till Janes föreläsning. Delar av familjen var hos oss på lunch igår. Vi hoppas och tänker att i något av våra barnprogram få chansen att jobba med många av dessa viktiga frågor!

Kanske såddes ett frö redan här…!?image

Samma dag som Jane var här fick vi träffa en annan celebritet med tofs som precis som Jane fick plantera ett träd här på HMM. Det tar vi i nästa inlägg.

//Paula

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mötet med legenden på 82 bast!

  1. Maja Carlsson Öckerö skriver:

    Hej jag undrar om jag kan få Floras mailadress(den har kommit bort)
    Maja Carlsson Bratten Öckerö

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s