Söndagsskolan nästa!

Vi har haft Maria Utbult från Öckerö hos oss några veckor på Habari Maalum. Maria är sedan flera år pedagog, och rektor, som utvecklat utbildningsmaterial. Och så har hon ett speciellt hjärta för Öst Afrika, och ett långt förhållande till Kenya.
maria-docka
När hon nu är mitt emellan arbete, så har hon erbjudit sig att göra ”slag i saken”, med de tankar vi burit med oss sedan vår förra period, men inte hunnit med. Nämligen att koppla ihop kyrkorna, och söndagsskolan/barnverksamheten med vårt media arbete. Så Maria hjälper oss att sammanställa våra barnprogram (Rafiki Gereji) och de viktiga ämnena i dem, med svenska ”Leva livet” (barnmaterial från Pingst) samt pedagogiska sätt att arbeta. Allt på ett ”upptäckar-sätt”, så barnen skall bli mer aktiva och kreativa i sitt upptäckande av sig själva och Gud. Detta är ganska nytt för både lärare och barn, då det mest är ett ”lyssna och lär” tänk i denna kultur.
ulrkik-docka
Allt översätts sedan till Swahili, och skall lanseras nationellt, främst här i Tanzania och i Kenya, men med större möjligheter än så! Det blir ju förhoppningsvis tryckt både på engelska och swahili. I materialet kommer även 26 TV-program, samt en hel mängd musik CD:s vara. En resursbank för, kyrkorna runt om som vi hoppas och tror kommer helt i rätt tid!
ssk-workshop
Härom lördagen höll vi en 3 timmars workshop, med ett 30-tal barnledare och pastorer från vårt närområde. Då fick alla först låtsas vara barn i deras barngrupper, och vi hade en hel lektion med dem. Sedan hade vi spännande och lärorika samtal både för oss och dem. Det kommer att bli 54 lektioner (Är halvvägs nu), med en hel del extra material i form av kreativa lekar, olika sätt att be, och samtala, samt ”tekniker” för att använda materialet, på bästa pedagogiska lärosätt.
planering-george
Vi har även börjat planera och förbereda lanseringen, och den behövligt praktiska träningen, för nyckelpersoner och platser för att få fart på processen, och användandet.

Vi är mitt i en spännande skede!

Samma kväll Maria åkte hem till Sverige (kommer snart tillbaka igen!), landade två nya svenskar hos oss. Samuel och Johan är PMU-praktikanter, och de kommer att vara hos oss i vårt arbete, samt känna på annat arbete som finns nära, i 4,5, respektive 6,5 månader. Spännande för oss alla. Vi hoppas att Tanzania, och mission kommer att landa i deras liv på ett positivt sätt som framtiden får utvisa konsekvensen av!
samule-och-svea
Samuel kommer från vår hemförsamling, så honom känner vi sedan tidigare, så det blev ett kärt återseende för våra barn, som bland annat haft Samuel som ledare både i kyrka, dagis och skola. En social kille med speciell kärlek till barn och ungdomar.
johan-khans
Johan kommer från Tidaholm, och är ny för både oss och Samuel. Han är mediautbildad, och har erfarenhet från olika kyrkors mediaarbete. En skapade kreativ, och organiserande kille. Skall bli spännande att jobba tillsammans med grabbarna! Kommer bli superbra!

//Ulrik

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Söndagsskolan nästa!

  1. Ann-Marie Thoren skriver:

    Det är sååå spännande att läsa om era upplevelser där nere! God bless you i allt ni gör.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s