Nu vet vår familj hur en Jul i Tanzania kan vara!

Avslutade terminen med ett heldagsmöte med lärarna på skolan. Det är väldigt intressant vilka krockar det kan bli i hur olika man tänker när det kommer till regler som bör gälla på skolan osv… man får påminna sig om att vi är gäster i en helt annan kultur! Reglerna vi lever med i sverige är ganska få och fria om man jämför. Till exempel så får man inte äta i matsalen med flipp flopp på fötterna eller iklädd tajts!?

Även våra barn hade en annorlunda julavslutning på deras skola. Deras termin avslutades med en simgala, vilket de älskade och stolt medverkade i!

Hela skolan är indelad i tre lag. Röda, gula och blå laget. Alderbladsbarnen är med i blå laget vilket tog hem segern denna avslutning!

 Vi har nu haft den stora glädjen att ta emot mina föräldrar och firat jul med gravad lax, parmaskinka, gräddost, cheddarost, marsipan, choklad och mycket annat gott som fick plats i deras resväskor… Stort TACK till alla inblandade! Förutom detta, betyder firandet här: Värme, ”doddos” i ganska stora mängder (insekter), som vanligt massa damm men ganska grönt och fint med många blommor i rabatterna.

Vi har hunnit med lite ledighet: När mamma och pappa anlände till Nairobi, passade vi på att möta dem där. Vi besökte bla en giraffpark där man får mata och klappa dessa ståtliga djur…

Väl hemma igen besökte vi den internationella kyrkan inne i Arusha där det var dags för en predikan av Ulrik. Vi blev lite fulla i skratt när mötesledaren presenterade honom som ”Bishop Ulrik”…

Dagarna innan julafton hade vi glädjen att tillbringa  i Pangani på kusten, riktigt varmt och klibbigt, men härligt och väldigt avkopplande! Helt klart värt 8 timmar på bitvis väldigt gropiga och skagiga vägar i en ganska trång bil med 8 platser! ”Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge…” Det förstår till och med Lilly.

Den 25 var det dags för julotta… inte riktigt, men nästan. Ulrik predikade på den första gudstjänsten på juldagen och den började som vanligt kl. 07.30! Sedan de började med tidig gtj här har vi upptäckt att man får väldigt mycket dag över!
Måste försöka se det positivt;-)

Följande dag, på annandagen (i skrivandets stund igår…) var det redan dags att vinka av mamma och pappa, oj vad det går fort när man har roligt…
Nu måste jag avsluta, aldeles strax anländer Erik och Maria Johansson med familj! Vi hinner inte känna oss ensama här, vilket vi är väldigt glada för! Hoppas att ni alla har haft en jul med många glada och trivsamma stunder och så önskar vi, hela familjen Alderblad i Arusha er ett, Gott Nytt År!!!

Varma julhälsningar

Ps. Vi bjuder på lite fler kyssar under fliken bilder Ds.

//Paula

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nu vet vår familj hur en Jul i Tanzania kan vara!

 1. Olof Utbult skriver:

  Underbart att höra om er jul i Tanzania! Tänkte på er igår och undrade hur ni hade det. Axel hälsar så gott till Kevin!
  Hälsningar från Olof med familj.

  Gilla

  • Mormor och Morfar skriver:

   Först av allt Grattis Filippa på din stora dag idag som vi missade men därför firade innan ….Tänk att din tonårsperiod börjar i dag när du fyller 13!!!! Varm kram från oss!!!!
   Hej alla och tusen tack för 17 oförglömliga dagar!!!!!!!!! Vi firar lika gärna en varm grön jul i stället för en kall vit…..Kul att redan få se bilder på bloggen. Vi kom inte hem förrän ca kl 15.45 ett drygt dygn efter starten från Arusha. En del strapatser blev det med planbyte i Bryssel och försening mm. Vi är lyckligt hemma i ett stort tomt tyst hus….Längtar redan tillbaka! Ett riktigt Gott nytt varmt och härligt år med många nya upplevelser och Guds beskydd önskar vi er alla!!!!!!!!!!!!!!!
   Mamma och Pappa, Svärmor och svärfar, mormor och morfar,

   Gilla

 2. Lennart Einald skriver:

  Hej Ulrik & Paula
  Förbered er på nästa besök! Vi startar vår Tanzaniaresa den 12 januari och kommer att stanna i tre veckor. Ni kanske känner Tommy & Gunborg Granberg, som har arbetat i Dar es Salaam i flera år? Det är dem vi ska åka med. Vi kommer säkert och besöker er också.
  Hälsningar från ett mycket kallt Hönö. I natt skall det visst bli -16 grader. Brrrrr!
  Det ska bli skönt att komma till värmen.
  Lennart & Maggan

  Gilla

 3. Ann-Marie Thoren skriver:

  Hej och Gott Nytt År!
  Jag har just tittat på alla härliga bilder på familjens äventyr. Åh, vad varmt och skönt ni har det. Vi går här hemma och fryser, kan inte få nog med kläder på (i alla fall inte jag). Vi önskar er Guds beskydd framöver! Kram från A-M Ragnar hälsar.

  Gilla

 4. Henrik Alexandersson skriver:

  Hej afroblads. Jättekul o spännande att läsa om era äventyr. Delar av fam Alexandersson började året i Marocko på en surf o solresa. Efter en liten miss med hotel( kattskit på dörrmattan o skadeskjutna hundar på bakgården) hade ida Jonathan o Nina en go vecka med sol o bad. Jonathan o ida lärde sig vågsurfa o Nina var tuff prutare på marknaden i Agadir. Själv jobbade jag. Marcus åkte skidor med pulslägret i Sälen. Nu i dagarna har ida köpt en hamster som heter Ludde.
  V

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s