Städning…

Ja, en dryg vecka har passerat och vi försöker att få dagarna att räcka till!
Filippa, Kevin och Flora har en hel del läxor och det kräver en gemensam satsning på kvällarna! Ulrik, Alice och jag sitter med en var och försöker komma in i lite nya rutiner. De kämpar på bra och är jätte duktiga! Flora ber i sin aftonbön att hon skall lära sig engelska på en månad…

När vi kom till huset luktade det som sagt en hel del mögel och man fick liksom tänka att lite skitiga tak och väggar är väl inte så farligt?! Huset var nog städat men, det kan ju göras olika noggrant… Idag dök tre stycken damer upp som gnodde på väggar och tak och de ytor som jag trodde bara kunde fixas med ny målarfärg glänser nu fläckfria!
Detta skulle tydligen vara gjort innan vi kom, men på det här sättet får ju vårt hus ett oväntat lyft, en bonus liksom 😉

Igår anställde vi Raheli som blir vår hushållerska från och med 20 september,
En go kvinna som bara pratar Swahili, men har jobbat i flera svenska familjer tidigare. Det blir nog väldigt bra!

Idag: Morgonsamling med ett intressant bibelstudium av Jan-Erik Nyman…Därefter en privat lite djupare introduktion i Habari Maalums historia, om hur det började med visionerande i sovrummet hos pappa Fred till vad det har lett fram till idag! (kanske Ulrik återkommer till detta, lite senare)…sedan fixa med försäkring till bilen…montera takbox… hämta barnen på skolan.…leta rabiesvaccin för barnen, tredje och sista dosen, (utan framgång)… Köpa tvättkorgar/ papperskorgar vid vägkanten…köpa frukt och grönt vid vägen…köpa pennor och papper till Filippa att ha i bilden på skolan…leta efter en liten AC expert inne i stan, avtalade tid till 8.00 imorgon!( bilens AC fungerar alltså inte, fast vi påpekade  när vi köpte den att det var viktigt!)…hem, matlagning, läxläsning duschning och läggdax!

Och till vår stora förvåning, första uppkopplingen sedan vi kom hit med möjlighet att se rörliga bilder… Kunde alltså inte låta bli att ge oss på att lägga in ett litet filmklipp, lite från kyrkan i söndags!

//Paula

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Städning…

 1. Gull-Britt Bengtsson skriver:

  Vad kul att läsa om er nya vardag.Det är enormt att vi kan dela ert liv trots avstånd.Tack Gud för tekniken!Och vad skönt att huset blev ordentligt städat.
  En bamsekram till var och en av er tills vi hörs igen.

  Gilla

 2. PetraO skriver:

  Spännande att läsa om hur ni har det! Kramar till er alla från oss som precis har kollat flygpriser till Tanzania!!!

  Gilla

 3. Mio skriver:

  He he! Ulrik ser ju munter ut på bilden 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s