Sommarlov hemma i Sverige, och tillbaka hem till Tanzania!

Då har vi åter landat hemma i Tanzania, efter att ha varit hemma i Sverige! Ja, det är så vi känner det. Vi känner oss hemma i både Tanzania och Sverige, och det gäller för hela familjen!
Student
Sommaren rivstartade med att Filippa tog studenten 3:e Juni. Det blev intensiva förberedelser och sedan en underbar student i sommarvärme! I år har hon ett sabbatsår i sina studier, och arbetar på ett ålderdomshem, samt tar körkort innan hon planerar en resa till oss i Tanzania!
Två månader kändes långt, men till slut undrar man vart tiden tog vägen? Men en hel del arbete, många möten, sammanträden, gudstjänster och konferens tar tid.
Men vi har även mött vår efterlängtade familj och släkt, många vänner, och njutit av allt det goda som finns i Sverige, och som vi saknar i Tanzania.

Stort tack till alla som delat dessa månader med oss, och främst tack till svärföräldrarna som var så vänliga att de överlät huset till oss, och flyttade in strax intill, till sin 15 kvm, ”stora” stuga hela sommaren!

När man är i Sverige, så är det mycket trådar att dra i, då det är så mycket lättare än i från Tanzania, så planering och organisering inför kommande projekt, samt en del sondering och inhandlande av utrustning har vi hunnit med. Bland annat har vi köpt ny bildmixer med tillhörande kablage och anslutningar mm, så att vi kan använda vår lilla studio på ett bättre sätt. Nu är den inkopplad och vi kan spela in i HD, så att våra program blir av så hög kvalité som möjligt.
Vi fick även köpt med oss en ny karaktär, som skall finnas i en programserie. En stor härlig groda!!! Det blev jubel i Tanzania när grodan presenterade sig!
Grodan
Nu är det manusskrivande och organiserande inför 26 nya program av ”Rafiki Gereji” – (Kompisverksta’n). Och häromdagen hade vi en härligt förlösande uppvärmning på vår studsmatta med teamet, första gången för alla våra kollegor!
Studsmatta
Sedan var vi alla delaktiga i brainstorming och visionerande i detaljer och upplägg i programserien, samt i nya program idéer. Vi går även igenom varandras påbörjade manus, för att tillsammans vara delaktiga i helheten. Vårt uppdrag är ju att parallellt träna och utbilda personalen i skapandet, och vi känner att de sakta men säkert växer in i de olika uppgifterna. Tillsammans gör vi det möjligt!
Barnens skola har nu dragit igång och det var underbart att se deras glädje i mötet med gamla och nya klasskamrater och lärare. Vi är verkligen privilegierade med en bra skola där barnen stortrivs. Det är ju faktiskt en förutsättning för oss alla!

//Ulrik

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s