”Babu furaha” (Lyckliga farbrorn)

Vi vill gärna dela årets första dag med er, även om 1:e Januari var några veckor sedan.

I vår närhet här i Tanzania finns många glada, härliga och hjärtliga människor. Kanske ändå är den gladaste av de alla John Liapa. Han har i 15 år arbetat som trädgårdsgubbe, och grindvakt här på Habari Maalum.
Det är omöjligt att möta hans blick och hans hälsningar utan att känna av den glädjen han bär på! Barnen i närheten kallar honom ”Babu furaha” (Lyckliga farbrorn)
Liapa - SveaJohn är en maasai, och för 24 år sedan blev han en kristen, och han är sedan många år en av ledarna och predikanterna i den lokala lilla kyrkan i hans by. Kanske var det grunden till att han inte följt många andra maasaiers råd till honom, nämligen att byta, eller ta en ny fru. Orsaken till det, var att paret inte fick några barn! Men John, har hela tiden vägrat göra det, och bett till Gud om ett mirakel i form av ett barn.
De bad och väntade i 28 år!
Och så skedde miraklet!! Efter 28 år så föddes lilla Nembris.
Lilly NembrisNembris betyder ”Nåd” på maasaiernas språk. Om John var en glad man även innan miraklet, kan ni ju förstå hur han var efter…
Det var bara glädjetårar och varma kramar varje gång man träffade John. Detta var för ca 4 år sedan, och äntligen fick vi möta miraklet.
På nyårsdagen kom John, och Nembris kom hem till oss, för att  sitta i framsätet och leda bilfärden via slingriga smala ”vägar” och många maasaier och kossor som de stolt vinkade intensivt till. Väl hemma på kullen stod ett enkelt men funktionellt hus med en underbar utsikt över kullar och slätter.
famijen hus
Paula fru liapa

Det är även ”Guds nåd” (Nembris) för vår familj att vi får vara i Tanzania och möta nya vänner, känna glädje och kärlek…

//Ulrik

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Babu furaha” (Lyckliga farbrorn)

 1. Gull-Britt Bengtsson skriver:

  Älskade vänner!
  Tack för att ni delar era upplevelser och härliga möten med människor!
  Guds nåd är gränslös och Han är trofast ”forever”!
  Vilka ljuvliga bilder!
  Kramar från oss till er!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s