Nytt fotbollslag på G, president Magufuli städar upp och en liten julfilm, God Jul!

Version 2Förra perioden vi bodde i Tanzania så fick vi förmånen att starta ett fotbollslag i området, med allt vad det innebar. Habari Maalum FC. Med hjälp från bla. Öckerö IF, och Betelskolan på Hönö, så fick vi möjlighet till både material, och ekonomi för både tränarutbildning och seriespel. Nu har dessa pojkar blivit 16-20 år, och flera studerar runt om i landet, men det är härligt att få påhälsning av dem när de haft lite skollov, och fått nyheten om att vi är tillbaka. Lagkaptenen var en pojke utan pappa, så han kallar Ulrik för ”pappa”, för laget har betytt så mycket i livet för honom… Inte bara fotboll.
Två 20 åriga Maasai halvbröder som var med i laget, kom härom dagen och bjöd in till deras dop i baptistkyrkan i söndags. Laget betydde inte bara fotboll för killarna som sagt!
Tränaren ”Zepha”, som jobbar i musikstudion här, tyckte det nu var dags att starta ett nytt lag med nya unga killar, sagt och gjort, så började vi planera för det! Granne med oss finns ”SOS-barnbyar – Tanzania”, och där bor 200 föräldralösa barn, vi stämde möte med Francis Msollo, som är ledare för hela deras arbete, och resultatet blev att vi skall starta ett nytt lag tillsammans. Vill du vara med och bidra så behövs både pengar och utrustning till det nya ”Habari Maalum FC.”

Häromdagen var det ”sikuku” i landet. (Helgdag) Denna gång ”Tanzania independence day”. Det uppskattas och firas gärna med helgdagar, men denna helgdag skulle bli historisk i landet. Sedan någon månad är det en ny president i Tanzania. Mr. Magufuli, har startat sin president period på ett sätt som gläder många, och säkert förargar en del…
Han har redan skurit hårt i regeringens förmåner och utgifter, och denna helgdag uppmanade han folket att istället för att fira och skräpa ner, städa hela landet…
Så överallt, längst vägar i byar och städer så var människor ute och städade!

Och så har vår bil fått en ansiktslyftning! Eller ja, i alla fall en ny framruta! Vi har ju tidigare nämnt om vilken utmaning det är med kvällskörning i detta land. Man får skärpa ögonen till max för att upptäcka allt som rör sig i mörkret, dessutom blir man ibland omkörd på både höger och vänster sida samtidigt, om då rutan är typ ”blästrad” av allt damm den utsatts för genom åren så att de fordon som har lampor, ställer till med att göra stora stjärnor i synfältet, blir det ju inte lättare. I synnerhet inte om vissa av bilarna man möter inte bländar av utan kör med helljus hela tiden för att ”se bättre” som en taxichaufför förklarade för oss Ny ruta gjorde verkligen gott!

Vi har nu glädjen att fira jul på Zanzibar, Filippa är med oss och vi njuter av att bara vara lediga och tillsammans! Zanzibar Retreat hotell, håller vad namnet lovar. Det är verkligen avkoppling att vara här!

Och så har det ju blivit julafton till sist, med denna lilla Julfilm vill vi önska er alla en riktigt God Jul och ett väldigt Gott nytt år!

//Ulrik & Paula med varma julhälsningar från hela familjen!

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nytt fotbollslag på G, president Magufuli städar upp och en liten julfilm, God Jul!

  1. Ann-Marie Thoren skriver:

    Härligt att se familjen! Hoppas ni har det bra! Det ser i alla fall ut att vara lite varmare hos er än det är här. Blåsigt och kallt är det i stort sett varje dag. Tänk att kunna ta ett bad i december. Nästa så man blir avundsjuk! Kramar till er! Ann-Marie o Ragnar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s