Tandlossning & Översvämning

Två lång-helger på raken har Paula rest till Dar Es Salaam.
Intressanta dagar kring ”citizen journalism”, ”DMM”, samt redigering av film på mobilen och kommunikation genom sociala medier likt Facebook, Instagram etc.
IBRA, satsar på att nya unga människor skall bli ambassadörer, och vägvisare, när det gäller att kommunicera på detta sätt. Och därav, blev det två helgkurser för Paula, då flertalet deltagare studerar/arbetar på veckorna. Tillsammans med två medarbetare från Habari Maalum, lärare från Sverige, England och Finland arbetade de tillsammans med dessa nyckelpersoner i den fuktiga värmen i kuststaden.

Veckodagarna har gått till en del kursuppgifter för Paula, men vi har även planerat för, och haft intervjuer med fem potentiella och intresserade medarbetare till oss i TV-teamet. Känns gott att vi och alla ledare är överens om att nya människor och nya ideér behövs till den nya barn och ungdomsprograms satsningen. Bland de sökande fanns både erfarenhet och ungdomlig kreativitet. (Och lite där emellan) Känns bra, och resultatet hoppas vi kunna presentera relativt snart!

I övrigt hade vi ett trevligt studiebesök, flera bussar fyllda av små barn, som alla var väldigt intresserade av titta runt på stationen, och inte minst få se smakprov på barnprogrammen som gjorts här.
Studiebesöksbarn

Mindre trevligt var den ständigt återkommande översvämningen som bit för bit förstör bron som binder ihop stationen.

På hemmaplan har vi börjat få lite julstämning, då ”Christmas fair” (Julmarknad) gästade Arusha under en helg. Att få träffa en afrikansk tomte var en ny upplevelse!
IMG_2713
Sedan har inte bara första, utan även andra tanden åkt ut för Lilly, ibland är små glädjeämnen i livet väldigt stora!

Samt att Flora och Lilly fick glädjen att följa med vår generösa kompis Viktor på safari och övernattning i djungeltält!

//Ulrik

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s