Här börjar kapitel 2, Alderblads 2:a Tanzaniaperiod. Stoppar sista tuggan av kall lasagne i munnen, då kommer strömmen tillbaka…

Vägen till skolan

Vägen till skolan


Något besviken, eftersom uppvärmd hade lasagnen varit mycket godare, konstaterar jag ändå att mycket är sig likt sedan sist. Glädjen när strömmen kommer tillbaka, dammet som lägger sig som ett lager överallt, både ute och inne och skapar en stor lust att varje dag tvätta fötterna direkt före sänggående, ivern som infinner sig i bilen när vi passerar en liten flock med markattor eller hundarnas intensiva skällande mitt i natten när en ovälkommen gäst kommer nära.
Hundar ja, våra barn, särskilt Svea är lyriska åt att det följer med två hundar i hyran av vårt hus. Shanga och Popp heter de visst. Ja, vi får väl försöka att sätta oss in i vad detta innebär. Hund schampo, stod på listan över dagens inköp, det får stå kvar lite till, har inte koll på var det kan köpas…
Hur gör man förresten bäst när man schamponerar en hund?
Shanga

Shanga


I övrigt har inköpslistan varit lite längre än väntat, då det inte fanns så mycket husgeråd i huset som det gjorde sist. Vi har rotat runt lite i förråd och containrar och hittat lite smått och gott och efter dagens inköpsrunda känns det lite bättre. Har redan nu investerat i en gasspis, då vi förstått att strömmen lyser med sin frånvaro en hel del, ingen mer kall lasagne med andra ord!
Flora dök upp här i onsdags, alltså stora Flora, hon som var barnflicka åt Lilly och Svea sist vi var här. Vilket glädjekaos det blev! Så roligt att träffas igen. Svårt att tro att det var tre år sedan sist. Även om den swahili som Lilly hade, inte finns kvar, så var det omedelbar kontakt med Flora både för Lilly, Svea och de andra barnen!
Imorgon måndag börjar här en konferens med Ibras medarbetare från olika länder. Då kör arbetet för mig och Ulrik på gång på ”riktigt.” Men parallellt fortsätter arbetet med våra arbetstillstånd, internet till huset, bilbatteriköp till reservbelysningen i huset mm mm. En sak i taget!
Resan hit i måndags, gick förresten helt otroligt fantastiskt bra! Allt som kunde tänkas strula, gjorde inte det! Det är vi väldigt glada för. Och precis som Jacarandan med de vackra lila blommorna som blommar innan regnen kommer,(just nu är det väldigt torrt och man hoppas att regnen börjar snart!) ser vi med spänning på vad framtiden nu har att erbjuda!

//Paula

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s