Grillad get på födelsedagen!

Ja, det blev en födelsedag att minnas. Det är ju inte var dag man har en egna masaai-kockar, som grillar en hel get, samt lagar ”Pilau” över öppen eld.
Men, då det som sagt var min födelsedag, Sveriges nationaldag, och främst ett lämpligt tillfälle för både vår familj och PMU familjen Lilja,  att tacka och bjuda hela missions-stationen, Habari Maalum på något festligt, passade det bra. Så runt 100 personer fick äta så mycket get och ”Pilau” de ville. Stor fest utanför vårt hus!

Dock fick de vänta en stund på att vi skulle komma… Men det känns ju bra att detta var enda gången de fick vänta på oss, och inte tvärtom! Vi har nämligen inspelningar av vårt barnprogram, ”Rafiki Gereji” (Kompisverkstan) hela veckan. Så även i dag så spelade vi in två program. Och då det drog ut på tiden i garaget, så fick en stor del av personalen vänta på oss och resterande personal, som kämpade på vid slutet så de inte skulle missa maten!

Vi är jätte glada över vårt team, som vi gör dessa program tillsammans med. Då vi nu gjort en hel del inspelningar, så märker man att det börjar sätta sig för dem. Det blir mer och mer egna initiativ, och man behöver inte lägga sig i alla detaljer utan det flyter på skapligt.
Kul att se utvecklingen hos alla i teamet. Efter denna veckan har vi spelat in huvud delen av 19 program. De sista 7 spelar vi in om en månad…

En annan festlighet vi var med på i helgen som gick var den stora insamlingsfesten, med celebra gäster, för nästa stora projekt inom Habari Maalum Media. Nämligen att få bli en egen FM station. Utan att kunna gå in på detaljer så har man ansökt och fått klartecken på att Habari Maalum får möjlighet att sända egen radio 24/7. Dygnet runt, hela veckan, alla timmar… En egen radiokanal, där det hela tiden finns program från oss.
En stor satsning både ekonomiskt och innehållsmässigt. Men är det en sak man måste berömma våra våra vänner här för, så är det visionerna och tron. Man ser möjligheter, när alla vi ”vitingar” bara skulle se hinder. Det är som vi ofta säger om detta land och kultur: Här är allt möjligt, och allt krångligt…

En möjlighet som Filippa har som vi andra bara kan längta efter, är att bestiga Kilimanjaro. ISM-skolan har ju även filosofin, att lärande inte bara sker i klassrummet, utan också till exempel genom att ta ansvar för sin egen packning, både innan, under och efter en krävande utflykt. Så Filippa klättrade på 4:e nivån, uppför Kilimanjaro. Det är ju för övrigt världens högsta fristående berg. (Berg från lägsta-högsta punkt) Och Filippa har nu varit uppe på 4600 meter, av de 5892. Rutten gick till foten av en av de tre topparna, Mawenzi. Det var en trött, men lycklig tjej som vandrat i 4 dagars sol och härlig gemenskap med några av klasskompisarna.

//Lars Ulrik Alderblad, 6:e Juni flaggansdag.
(Min ramsa som jag gav alla som frågade efter mitt namn som barn!)

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Grillad get på födelsedagen!

 1. Elisabeth Landström skriver:

  Grattiskram sent på Födelsedan från din äldsta kusin:) kramar oxå till din Goa familj,!

  Gilla

 2. Gull-Britt Bengtsson skriver:

  GRATTIS! GRATTIS! BLESSINGS TODAY AND ALWAYS! GREETINGS TO ALL OF YOU!
  BoG

  Gilla

 3. Lisette skriver:

  Grattis i efterskott från Anders och mig! Roligt att du hade en intensiv och trevlig födelsedag!
  Kramisar

  Gilla

 4. Ann-Marie Thoren skriver:

  Grattis Ulrik!
  Fantastiskt att se era barn på bild och på film. Bra gjort Filippa att gå så långt!
  Vi ses snart på lilla Öckerö

  Gilla

 5. Christina skriver:

  GRATTIS käre kusin vitamin! Så roligt och intressant att få ta del av livet i Tanzania.Här på Öckerö skall det nu vara sommar men med värmen är det allt si och så med.Men ett säkert och återkommande sommarbesök har vi iallafall…Kusin Maggan är här på Öckerö och med det faktiskt solen.Ser fram emot att ni snart är hemma igen skall bli sååå roligt att få träffas igen.Ni har väl hört att vi har blivit mormor och morfar! 17/5 kom lille Harry till oss så söt kan du väl tro.Stor kram till er alla från Maggan,Michael och Kusin vitamin Christina.

  Gilla

 6. Pär Simonsson skriver:

  Inget är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid. Grattis om än lite sent.
  Ha det bra hela familjen
  Pär

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s