Glädje och sorg. ”Livet…”

Det har nu gått någon dryg vecka sedan vi börjat arbeta igen.
Över barnens skollov, och påskhelgerna så har vi haft lite semester tillsammans med tre olika konstellationer av familjer/vänner från Sverige.

Den fantastiska början på semestern ute på paradisön Zanzibar, fick dock ett chockartat slut. Annica Wissmar drabbades av en ”major stroke” och fick flygas med ambulansflyg till Nairobi. Under de följande dagarna var det med en ”dämpad” känsla vi upplevde kristallklart vatten, god mat och Stowntowns myllrande gränder tillsammans med alla våra barn. (5x Alderblads, 2x Nordins.)
När vi var tillbaka till fastlandet, hade Annicas tillstånd förvärrats avsevärt, och jag och Patrik Nordin fick kasta oss i en taxi upp till Nairobi, för att vara med Clarence, när vi lämnat av våra familjer i Arusha. Men på påskaftons eftermiddag när taxin som skulle ta oss till Nairobi var på väg till oss, orkade inte kroppen kämpa längre, och Annica fick flytta från oss…
Kvar lämnar hon make och tre barn…

Den efterföljande safarin som var inbokad med Wissmars, samt Karin Andersson (vän från Göteborg) arrangerades om, så vi alla som var kvar kunde åka tillsammans.
Första gången vi upplevde fantastiska ”Serengetti” = ”Oändliga vidder” på Maasai språk.
Att vara mitt i den stora migrationen där ca. 2 miljoner Gnuer (får även runt 800.000 ungar som är 400.000 när de vänder tillbaka…) är svårt att beskriva. Ett myller av liv! Att nästan kunna ”klappa” lejonen, kan bli rätt spännande, och att ha leoparder uppe i träd, över bilen kan bara beskrivas ”wow”.
Dock hade vi hela tiden med oss att här skulle ju Annica och Clarence oxå egentligen vara…

Livet blir inte alltid varken som man tänkt sig, eller på ett sätt som man kan förstå eller förklara. Gud hjälpe oss… (och främst de som är lämnade kvar…)

Så… Med tyngre känsla än efter en vanlig semester, skall man hitta inspiration för arbete.
Steg för steg, är det ”bara” att gå, och i slutet av dagen har man ändå gjort något som har värde för andra.!?

Dagen efter alla våra ”semestergäster” åkt till Sverige igen, kom den första”arbetsgästen”. Svante Hektor som är utbildningsansvarig för IBRA, är här för några veckors arbete av utvärdering, planering och examinationer.
IBRA har genomfört en studie, med enkäter för studenter som passerat vår mediautbildning, samt alla lärare/ledare, och även arbetsgivare till före detta elever.
Man har även gjort några djupintervjuer med nyckelpersoner.
Det var en mycket intressant och givande dag, där allt detta presenterades, samt blev plattform till följande samtal av ”viktigaste områden att förbättra”, samt handlingsplaner för att nå dit.
Hade ”allt varit som det brukar” här på utbildningen skulle jag inte riktigt varit lika positiv som jag är nu… För just nu har en särdelning av utbildningen, samt vår media station skett. (Habari Maalum College – Habari Maalum Media.)
Så med nya förutsättningar med ny personal, lokaler, och främst med en mycket kompetent rektor (Före detta ledaren för FPCT – ”pingst rörelsen i TZ” Jackson Kaluzi), så var detta en intressant, hoppfull och nödvändig nystart.

Nästa ”arbetsgäst” kommer från ”svensk-Finland” (Natte) och är grafiker bla. Så tillsammans med honom ”laagar vii” (obs finlandsvenska!) grafiska/animerade skyltar, intron, outron till vårt TV-program! Det kommer bli coolt…

Just nu, sitter Paula och examinerar avgångsklassen/TV-spåret. Både praktisk och muntlig examination under några dagar.
På fredag smäller det! Då är det stor ”graduation”. Då skall vi alla kläs i svarta ”kaftaner”, och fyrkantiga hattar ala Hollywood…
Fest, pompa och ståt… Det gillar man här nere! Bildbevis kommer…

//Ulrik

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Glädje och sorg. ”Livet…”

 1. helenagoesafrica skriver:

  Tänker på er, fina familjen Alderblads! Hoppas ni orkar genom allt det tunga och tragiska, men även genom allt det underbara och intressanta! Saknar er!

  Gilla

 2. Lina Thoursie skriver:

  Kramar till er alla! Thoursies på Haga

  Gilla

 3. Varma hälsningar från Öckerö. Nu börjar våren komma ordentligt. Tack för att ni stöttade Clarence och Annica mitt i allt vad som hände.

  Gilla

 4. Linda Johansson skriver:

  Tänker på er, helt ofattbart! Ber att ni får kraft att orka avsluta allt och packa för hemfärd. Tycker om er. Kramar Linda

  Gilla

 5. Anneli Dagernäs skriver:

  Är så inspirerande att läsa om ert liv och arbete! Känner med er och era vänner…
  Guds välsignelse/ Anneli DAgernäs

  Gilla

 6. karin andersson skriver:

  Fint skrivet Ulrik! Kram Karin Andersson

  Gilla

 7. Ann-Marie Thoren skriver:

  Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Fantastiskt att ni fanns till hands mitt i det som hände.
  Gud välsigne er i det arbete som ni har kvar. Vilka härliga bilder på barnen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s