Oväntade utmaningar…

OK, är det inte det ena så är det det andra…

Pokea, Happy och Mzee, (gamlingen) våra stjärnskådespelare!

Inspelning av ”Rafiki Gereji”:
Först har vi fått flytta fram tre gånger på grund av den ”mänskliga faktorn”, vi ligger ca, tre månader efter vår ursprungliga planering…

31 Januari:
I skrivandets stund skulle jag egentligen hålla till i verkstaden, där inspelning av barnprogramen skulle pågå för fullt… närmare bestämt åtta episoder har vi planerat för att spela in denna vecka. Vi har tillresande Skådespelare och massor av personer inblandade i produktionen som har annat de tagit ”ledigt” ifrån.
Och vi har just börjat… MEN… Total invation av bin på inspelningsplatsen gjorde att kordinatorn fick bryta, trots försök att spruta gift, röka ut dem mm…

…Men, efter lunch när vi tog en titt i verkstaden så var, tro det eller ej alla bin borta. Nytt beslut om att köra så det ryker…

9 Februari:
Jo då, alla episoder spelades in förra veckan och vi tror att det blev riktigt bra! Men vi fick jobba hårt alla inblandade! 07.15 till ca 19.00  varje dag tills det var klart, ( alla dygnets ljusa timmar). På fredagen var vi nästan klara redan före lunch, men när ca en halvtimmes inspelning återstod så öppnade sig himlen och ett riktigt tropikregn hälsade på. Regnet  var dock avklarat  efter lunch, vilket gjorde det möjligt för oss att fira inspelningen av 8 nya episoder av RG med en svalkande glass ca kl fyra!
Det är svårt att beskriva de lättnadskänslor man blir uppfylld av, både efter ett regn i dammet och torkan här och efter avslutandet av ett stort kapitel i vår produktion.
Efter regnet, fylls luften av starka dofter, den intensiva Eukalyptus doften tex. Svår att beskriva, måste upplevas…

Svea, vår nu tre månader gamla bebis borde få en guldmedalj efter detta. Hon tillbringade hela dagarna med vår supernanny Flora och rättade sig helt efter våra pauser för amning och mysstund! Det är en tjock och mjuk och härlig bebis vi har fått. Syskonen får tillämpa turtagning fortfarande, när de vill ha en mysstund med Svea. Hon är väldigt populär!

En lördag för ett litet tag sedan besökte vi vår nannys hemby, vi hyrde en liten buss så att vi kunde färdas tillsammans alla fyra familjer här på området. Kul både för henne och för oss att vi fick chansen att träffa Floras familj och se byn där hon kommer ifrån. Familjens lilla hus låg ganska avlägset och ensligt, och både ankor, pärlhöns och vanliga höns gick runt och pickade i dammet, och Sackarias vår näst yngsta resenär fick fullt upp att springa runt och jaga dessa med en pinne.

En liten återblick till det vi senast skrev om… livet här gör intryck på våra barn, här är Flora och Ammelie utklädda till nyss omskurna maasaipojkar:
Nu är det för oss åter fokus på att få 7-8 nya manus färdiga till nästa inspelningstillfälle, samt att spela in några drama som skall klippas in i programen och så musik/musikvideoinspelningar förstås! Vi börjar känna att tiden för sommar, och vår hemresa närmar sig med stormsteg… Men har vi mycket kvar vi skall hinna med!

//Paula

Ps.Den sista tårtan i raden av fyra är nu avklarad i vårt födelsedagsrace! Ds.

Filippa 14 år

Lilly tre år

 

 

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Oväntade utmaningar…

 1. Olof Utbult skriver:

  Härligt att höra en ny rapport även om man förstår att tålamod är viktigt att ha där nere 🙂
  Stort grattis till alla gratulanter önskar Utbultarna!

  Gilla

 2. Ann-Marie Thoren skriver:

  Härligt att läsa om allt ni får vara med om. Ni är fantastiska som hinner med allt och barnen som rättar sig efter situationen. Här hemma flyter det på. I går var det ung 70 barn på lill-lördan. Vi letar efter ännu fler ledare, så VÄLKOMNA HEM!!!!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s