Resor…

Det har blivit en del resor under den senaste tiden.

En resa till Nairobi där det årliga ”ECAMECO” (East & Central Africa Media Committee) mötet hölls. Jag var medbjuden för att prata om arbetet med ”Rafiki Gereji”, och de olika ländernas åtaganden/bidrag till programmen.
Som vi berättat tidigare så har vi redan varit i just Nairobi (Ulrik o Paula) för en workshop med producenterna från de olika ländernas media stationer. Tanken var då att dela ut uppgifterna och tala om metoder och kvalités nivåer, för inslagen. Den gången kom vi inte så långt… För i denna kultur är det avgörande om cheferna är närvarande vid beslut. (Stora som små!) Så detta möte träffades bara cheferna/directors!
Så nu fanns det en helt annan mottaglighet… Så nu kan vi räkna med att bidragen från de andra länderna börjar ramla in! Det skall högsta cheferna se till!

En härlig rapport från Uganda fick vi också!
Tvärt emot all vanlig media strategi, hade alla små lokala radiostationer gemensamt beslutat att köra radioprogram om dop. Så efter denna ”dop vecka” bjöds lyssnare till en strand vid Victoria sjön för dopförrättning. 3200 personer kom för dop… 157 pastorer döpte folk för glatta livet! Lite väckelse möte hann de också med, så ytterligare 1500 personer blev frälsta!!! Bwana Jesu asifewe…

Nästa resa tog Paula och Lilly till Sverige, och Öckerö… Paula fick kämpa sig igenom uppluckrandet av skelettets obekvämligheter… Ja, ni fattar; slutskede av graviditet + sitta still på flygstol + kånka väskor + skynda mellan flygplan etc… Kanske skyndade på graviditets processen lite? Det är ju tillåtet att åka 4 veckor innan nedkomst, och vi höll oss inom det om man går efter första ultraljudet… Vid det sista hade dock nedkomsten krympt ca 2 veckor… Säg inget till KLM…
Vi är tacksamma att hon är hemma, och väntar med en ”konstig” spänning på nedkomsten, från avstånd…

Tacksamma är vi också att vi väl kom fram till kusten och Pangani. För skollov, plus besök av kompisarna, Fam. Göthbergs från Öckerö, så åkte vi några dagar till kusten.
Det var bara det att regnet också hade begett sig dit! Så sista delen som består av att ”korsa” berg/skog genom byar, på grusväg innebar att halka omkring i lera,samt köra genom väldigt djupa pölar (små sjöar). När plötsligt bakvagnen av bilen kommer körandes längst sidan av resterande bil, vet man att det gäller att ha tungan rätt i mun… Både jag och Mathias hade en del parerande inslag i vår körning. Tack bilingenjörer för 4×4…
Vi tog en annan längre omväg, vid hemresan… Där stod även poliserna! Så det tog ganska mycket längre tid, men jag fick utöva en del av mitt yrke; prata mycket, och övertyga om ånger och förbättringar… Och Mathias fick öva på att stå och lyssna med sin hand i en polismans hand… Gulligt värre!

//Ulrik

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Resor…

 1. Benjamin Nyman skriver:

  Poleni! Men jag önskar jag var där!! Nu är man ganska mogen för att komma ut en 2 års period!

  Gilla

 2. Olof Utbult skriver:

  Gud välsigne er alla där nere och Paula här hemma! Misstänker att Göthbergs har fått sig en resa att minnas…
  Fantastiskt att höra med alla som har tagit emot Jesus och döpt sig 🙂

  /Olof

  Gilla

 3. Olof Utbult skriver:

  och Lily här hemma också 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s