Vaniljfärgad änglatrumpet…

Musikvideoinspelning på ISM med Kevins klass, till vårt barnprogram "Rafiki Gereji".

Sitter i kontoret i vårt hus och ser ut genom fönstret. Änglatrumpeten översållad med vaniljgula blommor är helt fantastisk, för att inte tala om doften den sprider när det skymmer! Jag skymtar trädplanteringen med alla sina späda plantor bakom Rafiki som står parkerad på gården med ett grått överdrag som pappa och mamma köpt på Biltema…

Bakom trädplanteringen ser man en glimt av ett dammoln orsakat av en åsna fulllastad med vatten i tunnor fastsurrade på ryggen som går förbi under ledning av en liten pojke eller flicka.

Idag är luften full av små, små droppar, men det blir nog inget regn… Äntligen har vi fått lite el igen, hela helgen och lite till var vi HELT utan… någon hade stulit 200 m elledning! Frysboxen klarade inte att kyla så länge, tur att vi inte fyllt upp till bredden med kött… Men nu är vi alltså tillbaka till några ransonerade timmar varje dygn!

Lillys favoritsysselsättning på dagarna är att laga bjudmat på sand och vatten! Oj, vad stor jag ser ut...

Ulrik är i studion och jobbar med musikinspelningar för Kompisverksta´n ”Rafiki Gereji”, och jag skall försöka få lite manus skrivet…

Barnen är tillbaka i skolan igen och de tycker att det är kul att vara tillbaka!

Vi har just nu en del planeringsmöten för TV- blocken som närmar sig. Den 5 september börjar ”Presenting in TV”- 2 v följt av ”Advanced single camera production” -6 v. Terminen avslutas med  ”Multi camera production” -5 v., samt examinationer i dec. Det sista blocket kommer Mats Levander från Kaggeholm och håller i uppstart samt eventuellt avslut och utvärdering. Jag kommer att behöva pausa från den delen två månader och reser hem (10 okt tom 5 dec) för att föda vår väntade bebis! Lilly får följa med och får glädjen att spendera en hel del tid med mormor och morfar då jag har planerat att fortsätta manusskrivandet så mycket som möjligt 😉

Silas och Newton, två av de flitiga "bilskakarhjältarna".

22,23,24,25 augusti har vi haft TV- inspelning här i Verksta´n. Denna gången med nya roller och Amos som motor som Ulrik skrev om sist. De fyra avsnitt som vi nu spelade in gick väldigt bra!!! Vi känner oss väldigt nöjda med skådespelare, kamerateam, regisör, billyftare (tre män som stod i garaget under bilen och ruckade på den till varje låt så att den dansade till musiken, dag efter dag…) även de tre killarna som låg i baksätet och bagaget för att röra på dörrar och bagagelucka till musiken gjorde ett fantastiskt jobb! Vi såg en ny kreativitet och ett nytt engagemang, och det känns som om vi nu tillsammans har blivit ett ”Rafiki Gereji”- team. ”Kompisverksta´ns” programidé börjar landa hos var och en, nu gäller det bara att fortsätta gasa!

Budgeten till inspelningarna efter sommarens insamlingssatsningar i Norden ser jättebra ut! Tack för ert engagemang, ni gör det möjligt att genomföra detta arbete som kommer att komma sååå många barn till dels!

Idag, lördag har jag fått inviga den nya gasspisen vi köpte i går. Thaigryta med kyckling och ris, efter Kevins önskemål. Det känns underbart att inte behöva deppa ihop och äta mackor hela dagen eller kalla pankakor! Eller behöva ge sig iväg till stan för att få lagad mat i sig, när elen lyser med sin frånvaro!

På baksidan spelas det fotboll för fullt, grabbarna som fått nya fotbollsskor och träningströjor, tränar intensivt. I morgon har de planerat att spela match mot ett massailag. Stort TACK för sponsringen till de som känner sig träffade!!! Som en av killarna sa: ” Jag vill nästan inte använda mina skor, så att de blir dammiga… Jag vill ha dem hemma på hyllan och titta på dem hela tiden!”

Här följer en liten filmsnutt från i påskas när Filippa flög oss till Zanzibar!!

För övrigt så saknar jag alla mina lite större kläder som passar just nu… de som jag hade med mig hem och de som jag köpte när vi var hemma på semester. En av våra tio väskor försvann någon stans på vägen i Addis eller Nairobi typ, och den har inte kommit till rätta ännu,  hoppet börjar ta slut… Det var i den väskan som jag lagt alla mina kläder i samt två stora ostar!!!

Får se om det blir någon ström idag, så att detta inlägg kommer ut…

Väldigt dammiga hälsningar,

//Paula

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vaniljfärgad änglatrumpet…

 1. Anneli DAgernäs skriver:

  Wow! Kul att läsa om en del av vad ni gör! Och den där änglatrumpeten kommer jag ihåg, den är ju ljuvlig.
  Men att ni ska ha en liten till, fantastiskt!!! Vi önskar er all lycka till. Vår lilla Wilma är nu 2 1/2 mån och en riktig glädje för oss. Blessings/ Anneli Dagernäs m fam

  Gilla

 2. Mormor och Morfar skriver:

  HELT OTROLIGT DU ÄGER VERKLIGEN DIN PILOT UPPGIFT!!! KUL ATT FÅ SE!!! BAMSEKRAM MORMOR OCH MORFAR

  Gilla

 3. Ann-Marie Thoren skriver:

  Bra gjort Filippa! Du kanske ska jobba med det när du blir ”stor”?

  Gilla

 4. Gull-Britt Bengtsson skriver:

  WOW FILIPPA! VILKEN UTMANING OCH VILKEN KÄNSLA DET MÅSTE VARIT! JAG ANAR ATT DET KANSKE GAV MERSMAK!
  DET VAR JÄTTEKUL ATT TRÄFFA ER ALLA I SOMRAS.
  VAD ROLIGT ATT PRODUKTIONEN GÅR SÅ BRA.
  STORKRAMEN TILL ER ALLA från GULL-BRITT o BENGT-ÅKE

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s