Examinationer, Öckerö IF & IBRA folk.

Vi lever med nya erfarenheter hela tiden då allt är annorlunda än vårt mer ”tillrättalagda” Sverige. Det är vi glada över, och vi njuter och våndas på samma gång…

Det har varit examinationer och avslutning för ”vår” första årskull av media studenter från Tanzania, Kenya, Uganda, Zambia och Malawi.
För Paulas del så har det blivit väldigt sena kvällar vissa dagar. Pga. mycket arbete som skjutits på framtiden, så var det tvunget att ta i allt denna sista vecka…

Själva avslutnings cermonin var även det lite annorlunda. Man gillar färg, flärd och stora ord här, så det blev mycket av allt!
När vi kramade om studenterna, så var det med blandade känslor. Både de och vi har kommit varandra ganska nära. Spännande att se vad de blir av alla!

Som vi nämnde innan så har mina föräldrar varit och hälsat på under 3 veckor. (Barnens påsklov) Och med sig hade de ett helt match-ställ, med tröjor, byxor och strumpor från Öckerö IF. Dessutom en hel gäng fotbollar. (De är redan inne på sin tredje boll. Kort livslängd här nere!) Så ni kan tänka er det blev fart på grabbarna som bor på stationen! Så nu tränar ”Habari Maalum IF”, utanför vårt hus nästan varje dag! De har redan spelat några ”officiella” matcher mot ”maasai-lag” från närområdet. Och fotbolls kläderna samlas alltid in efter alla träningar/matcher av materialförvaltaren ”Ruben”.

Tack Öckerö IF! Ni skänker stor glädje för många grabbar här nere.
Ni är välkomna på träningsläger när ni vill, med vilka lag i föreningen som ni önskar.
Men ni får ta med ert reserv matchställ! För här nere är det vinrött som gäller…

Under två veckor så har vi haft besök från IBRA Sverige. Både chefen, och informationsansvarig. Till vår stora glädje så har IBRA-Sverige, beslutat att ”Rafiki Gereji” (Kompisverksta’n på svenska) kommer att bli deras sommarsatsning när det gäller insamling av pengar. Så både på Nyhem och Lapplandsveckan kommer de att köra hårt! Sedan blir det informationsfoldrar, som sprids över landet. Det känns verkligen bra att vi får in pengar till denna viktiga produktion. Dock behövs även pengar nu…
Så om du känner som söndagskolebarnen på Öckerö, så får du gärna bidra direkt!
Du hittar mer info under ”Rafiki gereji” fliken på bloggen.

Hela familjen var engagerade i intervjuer, filmer och foton. Det skulle även bli ett reportage i IBRA:s tidning ”Signalen”. Håll utkik!

//Ulrik

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Examinationer, Öckerö IF & IBRA folk.

 1. Olof Utbult skriver:

  Härligt att se killarna i vinrött!
  Underbart att höra att det satsas av IBRA här i Sverige på Kompisverkstan och Söndagsskolan i Filadelfia fortsätter att samla in pengar varje vecka, så snart kommer det mer till ert projekt som gör att Jesus blir känd bland miljontals barn i Afrika. Känns stort att få vara med att bidra!

  /Olof

  Gilla

 2. Päivi skriver:

  Hej På Er!

  Härligt att se erat arbete och satsningar.
  Måste vara en god känsla att se var det leder och att få vara med i detta verk.

  Alltid lika kul att få hänga med så här!

  Ta vara på er och varma hälsningar till er alla från mig och familjen.

  Päivi

  Gilla

 3. Hello family,
  I’m Miriam from Italy, I live in Salento (south Apulia)
  This evening I had the pleasure of knowing your parents (and grandparents) who came to buy from me a table for their beach house in southern Italy.
  Wonderful people I have spoken very highly of you.
  my Best wishes
  Miriam and Piero (my husband)

  Gilla

 4. excuse my english!!! 😛

  Gilla

 5. Ann-Marie Thoren skriver:

  Hej!
  Mycket spännande att läsa om det ni får vara med om där nere. Vi har hört en hel del berättas av U-C och även sett en del bilder. Här hemma fortsätter vi på onsdagar med de små liven. Vi ska ha avslutning i Hörstebacke om 2 veckor. God bless you from Thoréns.

  Gilla

 6. deborahgronberg skriver:

  Vi kände oss SÅÅÅ stolta när vi stod på Nyhem och montrade för PMU och såg en rosa bil träda fram och barnprogrammet visades på tv-skärmar på flera olika ställen! WOW! Hoppas allt går bra för er! Saknar att vara där nere! 🙂
  Debbie

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s