Lååång bilresa till Bagamoyo och Dar Es Salaam…

Ja, då har vi hunnit med att vara på vår första missinärskonferens… Vi var ca 40 st som träffades i Bagamoyo lite norr om Dar ca 12h med bil ifrån Arusha där vi bor. Ett mycket vackert beläget hotell vid kusten ägt av en norska. Det var vår belöning för den långa resan. Ac:n i bilen har brakat igen så det var en prestation kan jag lova med mycket svett… men ingen match för våra barn!
 
Stället låg lite ”innomskärs” och omgivningen bestod av små öar av mangroveträd. Vattnet var inte helt rent… närliggande fiskebyar och bristande avlopssystem kan vara en orsak?! Men barnen badade och även vi andra vid ett par tillfällen… det var nämligen konstant minst 30 fuktiga grader ute och inte särskilt mycket vind… När då vattnet tar slut och man inte kan duscha av sig det salta fiskebybadet, så känns det lite jobbigt… När dessutom strömmen går och man får gå och lägga sig utan fläkt eller AC så suger det lite. Men, men… vi hade ett par givande och trevliga dagar trots allt! Stefan Sigfrids från Finland var där med sin familj och talde och de bjöd även på sång och musik. Ulrik bidrog på sin kant med sång och gitarrspel. Ulrik han också med att delta på årsmöte för vagnskadekassan, där vi har vår bil försäkrad. Verkar som han fick igenom att sänka premien lite;-)

På lördagen bjöds det besök av Sveriges ambasadörspar för Tanzania. Lennart och Gunilla Hjälmåker samt ett par till som också jobbar på ambasaden. Det uppskattades av alla engagerade missionärer att utbyta lite tankar om Tanzania och vad som behövs för en positiv utveckling i detta land.

Vår familj åkte sedan till Dar Es Salaam ett par dagar innan vi åkte hem. Tog ett par båtturer ut till en sagolikt vacker korallsandsö… där fick vi ett par lata dagar med grillad fisk och räkor på stranden och ljummet kristallklart vatten… Lilly var väldigt förtjust i maten, särskillt bläckfisken!

De övriga åt också med väldigt god aptit. Vi fick öka på beställningen i omgångar…


Sista dagen i Dar Es Salaam hade Lennart och Gunilla vänligheten att bjuda hem familjen Alderblad på middag. En för oss väldigt lyxig trerättersbjudning med härliga bad för barnen i en varm pool i deras vackra trädgård.

Väldigt intressant att höra lite mer om hur de jobbar! Barnen lyssnade med stora öron när Gunilla berättade att Lennart var utsed av vår svenska kung att representera Sverige i Tanzania.

Per lämnade vi sedan hos några svenska vänner i Dar Es Salaam, för besök några dagar i deras musikstudio som de jobbar med sedan i sommras.

Medan vi svettades i stora mängder dessa dagar så var Filippa på helt andra  äventyr med skolan. Hon besteg första etappen av Kilimanjaro, i regn och betydligt kallare väder, men hon var mycket nöjd med trippen.

Nu är vi tillbaka i verkligheten och regnen här i Arusha håller i sig… Barnen har snart påsklov, den 6 april och tre veckor frammåt faktiskt! Under hela denna period har vi glädjen att få ta emot farmor och farfar, Ulla-Carin och Sture! Efterlängtat av barnen kan jag säga, och till glädje för oss allla!

Vad gäller vår arbetsstatus så vankas det för mig en hel del redigering av barnprogram och musikvideos… Och Ulrik har lite att bita i med eleverna som just nu har en del konfliktlösning på sin önskelista… Lilian och Oscar Sjöberg som varit här i tre månader nu med barnen Naomi (1år) och Elena (3år) lämnar oss i dag tyvärr… Barnen har haft väldigt roligt och vi har också uppskattat deras närvaro:-(
Kanske kommer de tillbaka snart, de verkar verkligen ha funnit sin roll här!

Ja, njut av våren ni som har den på antågande!

Regniga hälsningar
//Paula

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lååång bilresa till Bagamoyo och Dar Es Salaam…

 1. Sofia Utbult skriver:

  Hej på er!
  Det är så kul att få följa eran blogg, få en liten glimt av erat liv ”där nere”. Uppskattar den verkligen! Och bilderna, dom berättar så mycket!
  Här har ljuset övervunnit mörkret, med sommartiden. Det är lika härligt varje år. Vårvärmen är lite seg men det är väl alltid så i mars, att man tror att det ska bli varmt fortare.
  Kram på er alla & Guds välsignelse

  Gilla

 2. Ann-Marie Thoren skriver:

  Det är SÅÅÅ roligt att läsa om allt ni får vara med om. Tänk vilken erfarenhet för era barn. De kommer att ha glädje och nytta av det hela livet. Jag förstår att det är lite strängare på skolan där nere än här på Öckerö (men det är bra här också….).
  Vi saknar er jättemycket! Ulla-Carin och Sture kommer säkert att få vara med om sitt livs resa. U-C har pratat mycket om den.
  Vi önskar er allt gott och Guds välsignelse. Kram från A-M

  Gilla

 3. kusin vitamin skriver:

  Hej kära vänner!
  Så underbart roligt att få se och läsa om hur ni har det.jag riktigt längtar tillbaka. kan riktigt känna hur svetten lackar på rygg och hela kroppen.här hemma förbereder vi oss både mentalt och praktiskt inför både bröllop och student. men det är ju roliga och spännande saker. önskar er alla riktigt trevliga och mysiga dagar tillsamman nu när farmor och farfar kommer. passa på att slappa. stor kram till er alla /chistina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s