Wow, nu har det regnat….


En morgon när vi vaknade så var landskapet i dalen där vi bor helt förändrat. Det hade paserat en flodvåg från bergen som drog med sig det mesta som kom i dess väg. Bananplantor, staket och tunnor med olja till vägbygget som pågår låg och drälde långt ifrån arbetsplatsen. Tillfälliga broar rasade ihop som ersätter de befintliga då nya vägen arbetas på. (Bygget har pågått sedan vi kom hit, och kommer nog fortsätta ett tag…) En stor långtradare lastad med juice dök med nosen ner i leran precis utanför oss eftersom vägen plötsligt var borta. Det såg väldigt illa ut med den tillplattade förarhytten… men som väl var har vi fått höra att de tre som satt i lastbilen han hoppa ut innan den krachade, så de klarade sig oskadda!

Igår hade vi besök av fyra gäster i vårt” Rafiki team”. De fick frågan att samarbeta med oss i arbetet med Rafiki Gereji. Det var Wilfred, Sungura Mjanja ( Den klurige haren, ett barnprogram som spelades in här för 15 år sedan.) Och Julius pastor och Barnansvarig i Ngaramtoni, närmaste samhället ( som också var inblandad i Klurige haren), Eliphas en av de ansvariga i vår kyrkas barnverksamhet samt George barnansvarig i Kenyas pingströrelse FPFK. De var väldigt imponerade av programmet och var villiga att engagera sig alla fyra! Kul och spännande.

Georg satt vi med hela dagen i går och klurade på Barnkonventionen om barns rättigheter, han jobbar i ett Sidaunderstött projekt där han skall hitta vägar att sprida kunskap om barns rättigheter på ett så effektivt sätt som möjligt. Han såg vårt program som en viktig del i detta. När jag satt och läste igenom barnkonventionen för några veckor sedan såg jag att det stämde väldigt bra överens med våra olika ämnesval för programmen och vi har barn som pratar om olika tankar och funderingar kring varje ämne som ett viktigt inslag i programmet. Det klickade väldigt bra mellan oss och George så vi kommer nog samarbeta en hel del.


En annan viktig del av vårt arbete som stod med i vår arbetsbeskrivning är utvecklingen av läroplanen för mediautbildningen. I början av Februari hade vi en vecka då det jobbades flitigt med detta. Svante Hektor, IBRA samt Mats Levander från Kaggeholm/IBRA deltog också denna vecka och vi tror att vi nu är på god väg till en bättre strukturerad utbildning. Vi lyckades bland annat göra en hel del mer plats åt TV som varit ett område som fått stå tillbaka lite. 

Vi fick också tillfälle att utvärdera vår arbetssituation med Svante och Mats från IBRA. Vi stötte och blötte både med och motgångar! Nyttigt!

Onsdagkvällar numera har vi eleverna hemma hos oss på ”evening devotion”. Känns värdefullt att få lite tid för gemenskap och samtal, inte minst för Ulrik som skall arbeta för ett andligt välbifinnande hos eleverna. En höjdpunkt är sången, flera av dem gillar verkligen att sjunga och är riktigt duktiga. Ett par av dem är med och sjunger på musikinspelningarna till ”Rafiki Gereji”.

Kevin har efter mycket lägntande nu varit på sin första tältcamp med skolan. De har tältat i Marangu vid foten av Kilimanjaro! Han såg särskillt mycket fram emot lägerelden då det skulle grillas marsmellows. Nästa helg är det Filippas tur, tre nätters campande och vandrande på Ngorongorokratern. Det blir även en safari nere i kratern! Gissa om hon gillar detta!!!

I eftermiddag när vi hämtat barnen följer vi med ut till Morgan och Marie-Louise Anderssons Masaaiby med 1500 trädplantor! Där utlovas masaaidans mm…

Mer om detta nästa gång!

//Paula

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s