Ny syn på städning…

 
Stationen här har två gemensamma städdagar om året, då går man över alla lokaler och utrymmen och röjer så det skvätter om det!

Vi sorterade bland utrustningen, trasslade upp ett par kubikmeter med xlr-kablar, dv-sladdar mm.mm. ”Att laga” i en låda,  och var sort på sin plats. En hel del skräp fick åka, men vi hittade också en del fynd som vi inte visste fanns och som vi  kommer att ha nytta av;-) Men det vi kommer att minnas av de här dagarna var hur skrubbningen av väggar och golv gick till!!!

Rena fötter får man på köpet!
Vi har börjat en välbehövlig Swahilikurs på 10 halvdagar. Alphonse undervisar oss på förmiddagarna denna veckan. Nästa vecka  är vi fullt upptagna med ”partnership meeting” tillsammans med representanter ifrån mediaskolan i Alexandria samt ifrån Kaggeholms folkhögskola. Vi skall även ha ett par dagar med ”curriculum workshop” där vi tittar på hur vi kan utveckla kursplanen. Därefter blir det några dagar Swahili till i veckan därpå och sedan är vi fullärda! Eller kanske inte, men det är nog bra att få lite korvstoppning nu när vi varit här ett tag, vi har ”vant öronen” vid Swahili och kommer förhoppningsvis kunna sortera det vi lär oss lite lättare…

Till vår stora glädje har nu Per, min bror anlänt till Arusha, han skall bo med oss hela denna terminen och hjälpa till med läxläsning, passning av Lilly, köra barn till och från skolan ibland. Dessutom kan vi nog ha glädje av Per i studion när vi spelar in låtar till Rafiki Gereji. Utan Alice som följde med oss de första 3,5 månaderna och Magdalena som täckte upp i januari och nu Per, vet vi inte riktigt hur det hade gått med barnens skola?! Nu kan vi stolt berätta att barnen trivs bra, kommunicerar, leker och till och med drömmer på engelska ibland. ( Jag har en kännsla av att det dröjer innan Ulrik och jag drömmer på Swahili!?) De gör sina läxor varje dag och följer med i skolarbetet. Det har varit en fröjd att sitta i kvartsamtal med Filippas olika lärare som vi gjort den här veckan! Så Tack Alice, Magdalena och Per för att ni vill vara en del av vårt äventyr och utmaning!!!

Idag kommer det tre kompisar till Flora som skall sova över, ett lite försenat kalas… Först blir det pick nick på Kilimamoto en gammal vulkan med en ganska stor krater man kan klättra ner i, efter att man klättrat upp på berget såklart! Så det blir kvällens träningspass för oss alla;-) På söndag fyller Kevin 9 år, då har vi firat av alla våra fyra under december och januari månad.

Försöker också få tiden att räcka till att jobba med ideér, skriva manus, ta fram låtar,och översätta dem och snart skall vi börja spela in… Vi har gjort en ny sida på bloggen som heter ”Rafiki Gereji”(Kompisverksta´n). Där vi berättar lite mer om hur det arbetet fortskrider. Vi har fått önskemål om detta, samt att visa på hur man kan vara med och bidra! Vi behöver till exempel köpa lite ny utrustning för att överhuvudtaget kunna spela in… Detta mm hittar ni där!!!

Nu är här varmt! 

Och vi suger fortfarande in en massa härliga intryck varje dag. Bara den korta promenaden i mörkret på väg hem i  från ”Wasungobönen” (samling vi har varje vecka på stationen med de svensktalande i närheten), får det att hissna lite. Stjärnhimlen som är helt översållad av stjärnor lyser overkligt starkt här nere.

Mycket värme från oss!
//Paula

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ny syn på städning…

 1. Päivi skriver:

  Hej Familjen!
  Alltid lika kul att se och läsa era inlägg!! 🙂
  Hälsa och gratta alla barnen från oss här.
  Wilma har precis haft ett kalas nu då hon fyllt 9 och Nova räknar ner till sin födelsedag ( i April 😉 ) Hon tycker det är tråkigt att hon ska hinna och fylla år två gånger innan ni kommer hem igen och att inte Flora kan komma någon av dessa gånger…
  Dom är saknade och efterlängtade era barn. Hälsa dom det 🙂
  Önskar er allt gott!
  Kramar.

  Gilla

 2. Mormor och Morfar skriver:

  Ja men då har fler än Pippi långstrump smma syn på städning. Enda skillnaden var att pippi spände fast borstarna på fötterna och åkte i vattnet med dom på…..Testa det nästa gång om 1/2 år.
  Härligt att få läsa om arbetet och alla strapatser. Isen ligger vackert härutanför med solen skinande över. Faktiskt lite vårkänslor idag…Kula tt prata med er i telefonen idag.
  7 VARMA KRAMAR till er Alla och MÅNGA GRATTIS TILL KEVIN PÅ DEN ” RIKTIGA” FÖDELSEDAGEN !!!!!!! BoB

  Gilla

 3. Olof Utbult skriver:

  Härligt att se och höra! Stort grattis till Kevin önskar Axel 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s