I sista sekunden fick vi tag i ett bilvrak!

Inköp av rafiki i Ngaramtoni

Inte trodde vi att det skulle vara så svårt att hitta ett bilvrak i Tanzania som har så många bilvrak som rullar omkring på gatorna!

Men det är just det som är problemet, här har bilarna i princip evigt liv! Allt på bilen är av värde, ett vrak går att få att rulla igen om du samlar ihop tillräkligt många reservdelar från andra vrak!

Efter ett par veckors sökande och runtfrågningar hade man i alla fall hittat en bil som vi skulle kunna ha till vår inspelning av barnprogrammet ” Rafiki gereji”.Ulrik och jag åkte och tittade på bilen som vi skulle få betala ca 3000 kr för. Nästkommande dag skullle bilen målas och dagen därefter var det dags för inspelning! Vi fick en chock när vi kom fram och fick se en av de vita bilar som rullar som taxibilar, inga däck, i princip ingen inredning, förutom en del skrot och massa damm! Genska snart förstod vi att den skulle vara omöjlig att få till användbart skick redan om en och en halv dag! Sökandet fortsatte alltså resten av dagen, och på eftermiddagen fick vi äntligen tag på vår bil. En Renault 12 TS med fyra hjul och takräcke! Visserligen utan motor men det gör inget, vi rullar den in och ut i garaget!

Lilly provkör blivande Rafiki

Vi fick bilen levererad till garaget före mörkrets infall för totalt  540 000 Tsh ca: 2700 kronor, och då hade de till och med tvättat av den lite! Sedan var det bara att gå lös med sprayburkar inköpta för endamålet. Dagen för inspelning stod alltså ”Rafiki Gari” klar trots en hel del tvivel längst vägen!

 ”Sim sa la bim”! Och så här ser den ut: Bilen ”Rafiki” (Vän) som bor i ”Rafiki Gereji”, som skall sätta Tanzania på kartan som ett Barnprogramsland!

"Rafiki Gari" som bor i "Rafiki Gereji"

Sedan till nästa utmaning…

Utan att fatta det riktigt från början så förväntades det att jag själv skulle styra och ställa över tre filmare, fyra skådespelare, minst sju medhjälpare och en hel hög åskådare,  detta på engelska när det spelas in på swahili och alla diskussioner  blir på swahili!  Men vi tog oss igenom denna dag också, alla inblandade gjorde ett fantastiskt jobb! Inte minst de pojkar som inte kommer att synas men som låg utplaserade  bla i bagaget på bilen i timmar och lyfte upp och ner på  luckan för att bilen skulle dansa och röra sig till musiken;-)

Nu är det redigering som gäller… Skall bli kul att visa avsnittet för alla de barn som har varit med i produktionen, jag tror aldrig att de sett något liknande, och de blir nog nog väldigt stolta!

//Paula

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till I sista sekunden fick vi tag i ett bilvrak!

 1. kusin vitamin skriver:

  så häftigt, bilen ser verkligen fin ut, det blir säkert kanon, ser verkligen fram mot att träffa er snart, magen är full av fjärilar.kanske vi också kan hinna se lite av filmen och sen Paula, skall vi ju fira dej med, det skall bli spännande att se hur en tårta kan se ut i Tanzania!!!

  Gilla

  • Paula skriver:

   Ja, ni är båda varmt välkomna! Skall bli väldigt trevligt att få kompletta uppdateringar hemmifrån!
   Nu ösregnar det!!!
   //Kram Paula

   Gilla

 2. Gull-Britt Bengtsson skriver:

  GRATTIS TILL DEN FÄRDIGA INSPELNINGEN!
  NÄR KOMMER ALLA BIDRAG ATT BEDÖMAS?
  JAG TROR VERKLIGEN ATT NI KOMMER ATT TA HEM FÖRSTAPLATS!
  KRAMAR TILL ER ALLA VAR OCH EN FRÅN GULL-BRITT o BENGT-ÅKE
  I ETT -4 GRADERS KUNGSÄNGEN.

  Gilla

 3. Simon Djerf skriver:

  Riktigt coolt!
  Heja er!!
  Kramar från Oviedo i Spanien

  Gilla

 4. Mormor och Morfar skriver:

  OJ vilken bragd av er att genomföra detta med bilen i sista minuten!!!!! Men…så är det….Försöker man göra det omöjliga så går i stort sett allting att genomföra var man än befinner sig i världen!!! Hoppas vi får se ett litet klipp från den sjungande Rafiki bilen när tävlingen är över som vi oxå tror att ni kommer att vinna!!! Här är frost ute så alla pelargonierna står i garaget. Era med…Kramar Mamma och pappa

  Gilla

 5. Mio skriver:

  Oj oj – vilken kärra! Lycka till

  Gilla

 6. Inger o Bengt Herngren skriver:

  Snygg bil! Vore kul att se klipp från filmen!
  Lycka till

  Gilla

 7. Sebastian skriver:

  Intressant

  Gilla

 8. Fam Eskengren skriver:

  Snygg kärra, vi har precis landat i Umeå bara 110 mil till moster Pao och Andreas, och visar eran Blogg och får läsa denna otroliga resa om bilen.
  Ni är helt underbara, Vi vet att För Gud är inget omöjligt, Men för er är ALLT möjligt.
  Det är så underbart att ni får ge av allt ni har.
  Alla hälsar, VI ÄLSKAR ER SÅÅÅÅÅ.
  Kram

  Gilla

 9. Sofia Utbult skriver:

  Sååå kul & spännande att få följa med i erat liv ”där nere”. Vi ber för er (och saknar er). Blir alldeles säkert ett jättecoolt barnprogram! Kram

  Gilla

 10. Pär Simonsson skriver:

  Hej på er.
  Som Gunde brukar säga ” inget är omöjligt”
  Vi kommer för att se bilen, är den kvar då? (början av januari)
  Pär, Sandra och Evelina Karlsson

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s