Så bar det av till sist!

Efter två nätter med ca 2h sömn och långa dagar av packning och tömning av vårt hus, väntade en riktigt svettig prestation att flyga med fyra barn och 29 kolli, som det till slut blev…(14 stora incheckade och 15 handbagage/kameror/handväskor/ kameraväskor inköpta till Habari Maalum modell större!) Vad skulle vi gjort utan Alice?!

Kan bara sammanfatta det hela med att alla inblandade gjorde en hjältemodig insats och vi kom fram till vårt hus vid 22-tiden ungefär, förvånade över hur smidigt det ändå gick med den totalt 18 timmar långa resan! De som hämtade oss vid flyget på Kilimanjaro flygplats hade svårt att förstå hur vi lyckat hålla ihop och få med oss alla väskor…?!
Men, men, det är ju ändå två år vi tänkt stanna! Och container som många satsar på att sända ett lass i känns lite onödigt när de mesta förnödenheter går att få tag på i Tanzania idag.

Lite omtumlade och vimmelkantiga fick Filippa och undertecknad preparera med lite tavegyl för att klara natten. Mögellukten inne i huset gav sig till känna…
Efter några dagar i huset och lite eldande i vår öppna spis börjar det nu bli lite bättre.

På fredagen gjorde barnen sin första heldag i skolan på egen hand, de är väldigt nöjda med sin nya skola och Kevin längtade till måndag redan på vägen hem från skolan! Att vi fått se både apor och dik dik (den minsta antilopen) på vägen gör det hela bara bättre!
Hem från skolan körde jag premiärturen i vänstertrafik och på väldigt bumpiga vägar. Ulrik satt bredvid, med nerverna utanpå kroppen. Men jag tyckte det gick jättebra! Lite mycket vindrutetorkare kanske… när jag skulle använda blinkersen.
Barnen säger att de älskar att åka bil i Tanzania, som på Liseberg ungefär…och väldigt mycket att titta på.

Ja och vårat jobb då, hur går det med det…? Nja, morgonsamling har vi klarat av och knutit lite kontakter. Däremot får vi nog sikta på att det får ta lite tid att komma igång… Bara det att försöka få nätet att fungera har kostat många timmar och ändå har det sina stora begränsningar… lyckades ändå skypa med några vänner och familj på hackig lina igår! Utöver  det har vi fixat och trixat med uppehållstillstånd och bilen som står i Dar Es Salaam som skall tullas och få skyltar osv.  Och nya Tanzanianska körkort måste ordnas (fast vi har internationella som vi fixat i Sverige) Har också behövt köpa ny mobiltelefon till Ulrik för att få den kommunikationen att fungera.  Och gör man som Ulrik och kommer hem med fem nya simkort istället för påfyllning till våra tre simkort som vi redan köpt så kan det bli ännu lite krångligare…

Ja vi ser med spänning på tiden som ligger framför! Imorgon skall Ulrik tala lite kort i kyrkan, och jag antar att vi får presentera oss lite allihop.

Kommer att vara svårt att lägga upp filmklipp i den omfattning som vi hade tänkt oss, men vi skall nog hitta på en lösning för det också!

//Paula

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Så bar det av till sist!

 1. Gull-Britt Bengtsson skriver:

  Tänk att ni är där nu! Hoppas ni får nån chans att hämta andan mitt i allt som ska ordnas.Vi är med er i tanke o bön.Stora kramen till er alla från Gull-Britt o Bengt-Åke.

  Gilla

 2. Olof Utbult skriver:

  Underbart att höra att ni är framme och trots lite motigheter har det bra!
  Axel hälsar så gott till Kevin och undrade förut när vi kan ”skypa” med Kevin 🙂

  Gilla

 3. pacahasi skriver:

  Roligt att höra att resan gick bra och att det mesta fungerar. Hoppas fukten försvinner när ni eldar. Här hemma är det brittsommar och vi passar på att njuta innan höststormarna drar fram. Simon har spelat cup hela helgen. Vann fotbollscupen lörd och kom tvåa idag med hockeyn. Nu har han inga krafter kvar:-). Vi ser fram emot att prata med er på Skype. Många kramar från 4xAlderblads.

  Gilla

 4. Stefan Larsson skriver:

  Hej vänner!

  Gött att se att allt gick bra ner, ser fram emot att få följa er via inlägg i bloggen.
  Önskar er allt gott och Guds välsignelser över er.

  Stefan o Ingela

  Gilla

 5. Bissan skriver:

  Hejjjj………..Alla mina KÄRA älsklingar!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Vad kul att läsa och se bild från planet! Vi har oxå verkligen försökt kolla hur vi ska kunna ringa till er bäst. Nu har vi ju ett telnr då du ringde i torsdags, Paula. Fantastiskt kul att prata med Dig, Flora och Kevin. Vi skickade ett långt sms till Ulriks gamla telnr i går men förstår nu att det ej funkar längre. Vi ska betala vår skype och ringa på den även om er skype ej går så bra än så vi ringer på det nya nr vi fick. På vanlig mobil eller tel är det ganska dyrt ca 20 kr/ min… vi vill ju prata länge med er alla!.. Man kan oxå köpa ett kort med särskild pinkod på hemtel med regält minskade kostnader fick jag höra idag…
  Var inne på nätet och försökte boka vår resa till jul men ska ringa när jag kommer hem idag till BA.
  Vi var på Tanzaniadagen i Jönköping hela lördagen och träffade Fred Nyman med fru mfl. jätteintressant och kul!

  STOR VARM KRAM OCH HA DET RIKTIGT BRA I VÅRT ÄLSKADE AFRIKA TILLS VI SES

  Gilla

 6. Mio skriver:

  Heeej! Åh vad spännande det är att läsa om er vistelse. snälla var generösa med bilder! Wilma och jag sitter klistrade vi datorn för att se bilder. Wilma undrar om det finns lejon och elefanter på skolgården ;-).. njae troligtvis inte sa jag – Ja men det finns iallafall en lite busapa som heter Flora där (Wilma)..
  PUSS & KRAM The Emanuelssons

  Gilla

 7. Päivi skriver:

  Hej 🙂

  Härligt att se er på bild och i text. Det är gott att kunna följa er på bloggen, uppdatera gärna ofta med många bilder, såå roligt att se :))
  Har försökt fixa med skypen och jag tror jag lyckats förutom med ljudet, ska kolla över detta. Lill-Lördag har kommit igång och i morgon blir den första ”riktiga” gången med grupper och så.

  Kramar. Päivi

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s